Interventii

Mai multe detalii pe pagina de Facebook Apele Romane Buzau-Ialomita

 

23 iunie 2021 Protejarea localității Vadu Roșca prin realizarea liniei de apărare cu diguri mobile (panouri metalice), Apele Române Siret

Echipele Apelor Române intervin, cu toate echipamentele din dotare, pentru protejarea populației și limitarea efectelor produse de inundaţii.

🤝Colegii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea, cu sprijinul Apele Romane Dobrogea-Litoral și Apele Romane Buzau-Ialomita au montat peste 1700 metri liniari de diguri mobile, pentru a preveni inundarea satului Vadu Roșca ca urmare a scurgerii apelor de pe terenurile agricole acoperite de apele revărsate ale râului Putna.
Echipa formată din 40 de muncitori și 5 specialiști, ajutată de 2 autobasculante, 2 buldoexcavatoare și 1000 saci cu nisip, au depus toate eforturile pentru ca sătenii din Vadu Roșca să nu aibă de suferit. Volumul apelor fiind mai mare decât capacitate de transport a canalelor de desecare, echipele noastre au intervenit operativ și au montat panouri de protecție a localității Vadu Roșca.
🤝Totodată, au fost suplimentate capacitățile de pompare ale ANIF cu motopompe de la IGSU și ANAR. Prin acțiuni mecanizate, au fost desfundate canalele de desecare, fiind asigurată, astfel, scurgerea apelor către râul Putna, iar riscul inundațiilor pentru locuitorii din Vadu Roșca a fost redus semnificativ.
⚠️ Bazinul superior al râului Putna, împreună cu afluenții din bazinul mijlociu și cel inferior se află în continuare sub avertizare hidrologică cu cod galben, până pe 25 iunie 2021, ora 16.